На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења, а магла, мјестимично врло густа, смањује видљивост и успорава вожњу на дионицама уз ријечне токове и преко планинских превоја.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују опрезнију вожњу и избјегавање ризичних претицања.

Због радова на мосту „Богдановац“, измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка – Бањалука.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На дионици регионалног пута Рача – Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача – Бијељина.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина измијењен је режим у одвијању саобраћаја због санације клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на дионици магистралног пута Брод на Дрини – Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На магистралном путу Сарајево – Трново, дионица Крупац – Војковићи, због деминирања терена од 9.00 до 15.00 часова повремене су получасовне обуставе саобраћаја.

Због деминирања терена, на регионалном путу Добој – Маглај, у мјесту Рјечица Доња, град Добој биће привремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова – радови ће трајати 30 минута, након чега ће саобраћај бити пуштан 15 минута, до 17. октобра.

Због бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, биће привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој – Модрича, у мјесту Костајница до 20. децембра.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила на регионалном путу Мачковац – Пипери.

На путном правцу гранични прелаз Делеуша-Билећа-Гацко до понедјељка, 16. октобра, кретаће се превоз вангабаритног терета, па је неопходна опрезнија вожња на наведеним дионицама и поштовање упутстава овлаштених лица из пратње.

Поводом одржавања Брдске трке „Награда Бањалуке 2023“, на дијелу локалног пута Бањалука-Слатина, данас и сутра биће обустава саобраћаја од Улице Слатинске, код скретања за Завод за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, па до скретања за мјесто Крчмарице, од 8.00 до 16.00 часова.

Због одржавања вашара у Пурачићу /Лукавац-Грачаница/ очекују се колоне возила кроз ово мјесто.

На магистралном путу Семизовац-Олово-Кладањ на неколико локација у току су санациони радови, па се на тим локацијама саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.