С падом температуре, грађанима општине Соколац није баш најугодније боравити у становима, посебно у зградама које имају лошију изолацију.

С обзиром на захлађење, из ЈКП „Соколац“, које је надлежно и за рад локалне топлане, поручују да  ће од данас започети с укључивањем гријања у свим дијеловима града.

Према ријечима новог вршиоца дужности директора овог предузећа Даворина Ђуровића котловница је пуштена у рад, а потребно је одређено вријеме да се систем напуни и да се успостави редовна испорука.

  • Процес успостављања испоруке топлотне енергије за гријање до крајњих купаца спојених на систем соколачке топлане могао би потрајати неколико дана, па потрошаче молимо за разумијевање и стрпљење, казао је он.

Да ли ће грађани имати разумијевања када буду плаћали рачуне за гријање, остаје да се види. Подсјећамо да је на протеклој сједници локалног парламента усвојена Одлука о давању сагласности на цјеновник услуге испоруке топлотне енергије, према којем ће корисници за стамбене просторије плаћати 1,32 КМ по метру квадратном, васпитно-образовни и здравствени простори 1,71 КМ, а пословни простори 3,21 КМ, без ПДВ-а.

Соколачка Топлана загријава укупно 26.195 метара квадратних гријног простора.