Члан Боксерског клуба „Гласинац“ Лука Вељовић, репрезентативац Републике Српске и БиХ, учествује на турниру „Златна рукавица“ у Чачку у категорији до 60 килограма и једини представник из Републике Српске, рекао је Срни тренер овог соколачког клуба Предраг Бартула.

Предстојеће 66. издање „Златне рукавице“ окупиће 20 земаља – Азербејџан, Бугарска, БиХ, Обала Слоноваче, Хрватска, Куба, Француска, Мађарска, Ирак, Израел, Сјеверна Македонија, Мали, Црна Гора, Нигерија, Пољска, Румунија, Русија, Сијера Леоне, Словенија и домаћин Србија.

Од данас до суботе, 21. октобра, бориће се 115 боксерки и боксера у елитној сениорској конкуренцији.

„Очекујем добар наступ Вељовића, који ће му помоћи да се припеми за Европско првенство. Сматрам да је стасао у такмичара који може да се носи са свима, јер је прошле године побиједио три првака Србије“, изјавио је Бартула.

Бартула је истакао да из БиХ учествују два такмичара на „Златној рукавици“ у Чачку, а да ће Вељовићев противник у полуфиналу бити побједник у мечу између такмичара Русије и Француске.

Тренер „Гласинца“ је подсјетио да ће Европско првенство бити одржано у Будви од 10. до 20. новембра.

Вељовић је члан Боксерског клуба „Гласинац“ од 2014. године, а прошле године је освојио златну медаљу на првенству Републике Српске у Требињу и златну медаљу на сениорском првенству БиХ до 22 године у Вогошћи.

Он је наступао и биљежио успјехе и на екипним такмичењима Премијер лиги БиХ, те регионалној лиги бивше Југославије када је остварио побједу у борби против првака Србије и Словеније, те за сениорску репрезентацију БиХ и узео учешће на Европском првенству до 22 године у Поречу, као и на Медитеранским играма за сениоре у Алжиру.