ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: -3  ͦC

Најнижа температура у току ноћи: -4  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: -6  ͦC

Влажност ваздуха:94 %

Вјетар: сјеверо-западни 1 m/s

Ваздушни притисак: 910 mbar

Максимална температура јуче: 12  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

Двије интервенције дана 17. октобра и то:

Општина Трново, интервенција у Трнову на гашењу запаљеног смећа у контејнеру,пожар угашен,

Општина Чајниче, интревенција у селу Старовићи на гашењу пожара у старом  и неприступачном напуштеном стамбеном објекту,који су изазвали мигранти.Интервенисала три ватрогасца,објекат изгорио.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Уредно напајање електричном енергијом.

Шест планираних радова за 18. октобар и то:

Општина Пале, радови на воду КОМПЕС у интервалу 08,00-12,00,без напајања Каловита брда и ул.Солунских добровољаца,

Општина Источна Илиџа, радови на 10 кв воду Лукавица у интервалу 08,00-15,00,без напајања остају потрошачи у улицама у Војковићима (ул. М.Обилића,Р.Анџића,Ж.Мишића,Српских палих бораца )и у Доњем Которцу(ул.Равногорска и Аеродромска).

Општина Калиновик, радови на 10 Кв воду Влаховље –Улог у интревалу  08,00-15,00,без напајања остају Мосоровићи,Обаљ,Влаховље,Ковачићи,Влаховље,Божановићи ,Обрња,Стране,

Општина Фоча, радови на 10 Кв далеководу Насеље –Миљевина у интервалу 08,00-16,00,без напајања остају Миљевина  и села око ње као и Јелеч,Оцркавље,Борјаница,Кратина,

Општина Рогатица,радови на МХЕ Месићи Нова у интервалу  10,00-13,00,без напајања каменолом Месићи  и брента,

Општина Чајниче, радови на на 10 КВ воду Бучева чаира-Заборак у времену 09,00-14,00,без напајања остају насеља Гламочевићи,Крч,Батковићи,Хочевина,Тодоровићи,Заборак ,Г.и Д. Стопићи.

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија несметано. Јутарња магла мјестимично смањује видљивост, посебно у Посавини. Скрећемо пажњу на опасност од одрона на дионицама које пролазе кроз усјеке. На путевима на којима се изводе санациони радови обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Због деминирања терена, сваким радним даном, од 09 до 15 часова, долази до повремених получасовниих обустава саобраћаја, на магистралном путу Сарајево-Трново (дионица Крупац-Војковићи) до 20.10.2023.

-Због извођења радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута MI-111 Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја (до 19.12.2023. године).

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због радова измијењено је одвијање  саобраћаја на магистралном  путу МI -115 на дионици Власеница-Хан Пијесак 1 (радови су планирани до 15.12.2023).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

                                                                                                               

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 7 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  48  пријема,

ДЗ ФОЧA:  18 прегледа,  4  кућне посјете.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођена дјевојчица.

КЦ ФОЧА: Није било порода.