Саобраћај се јутрос у већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ одвија по сувим коловозима, уз слабију фреквенцију возила, а возачима се скреће пажња на повремено јаче ударе јужног вјетра и повећану опасност од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

На магистралном путу Сарајево-Трново, дионица Крупац-Војковићи због деминирања терена сваким радним даном од 9.00 до 15.00 часова долази до повремених получасовних обустава саобраћаја.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Александровац-Александровац /ауто-пут/ због реконструкције коловоза.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због чега је измјењен режим у саобраћају, а измјене су и на подручју Бањалуке на путу Српске Топлице-Карановац гдје је у току иградња тротоара уз магистрални пут.

У току су радови на изградњи ауто-пута на подручју Добоја и ауто-пута Бањалука-Приједор, те на одморишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, затим на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, на дионици Рудице-Нови Град, те на правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице и Брод на Дрини-Шћепан Поље.

Због радова на мосту „Богдановац“ измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука и постављена саобраћајна сигнализација која регулише саобраћај.

До повремених обустава саобраћаја у току дана долазиће у добојском насељу Костајници на каменолому „Грапска-Костајница“ на регионалном путу према Модричи.

На регионалном путу Станари-Руданка саобраћај се због радова у Љесковим водама одвија успорено, као и на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, гдје се активирало клизиште.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ радови се изводе на магистралном путу Коњиц-Јабланица у мјесту Папраско гдје је у току санација коловоза, а спорије се вози и на магистралном путу Семизовац-Олово-Кладањ због радова на неколико локација.

Спорије због радова током дана саобраћај се одвија и на магистралним путним правцима Витез-Невић Поље, Јабланица-Блидиње и Тузла-Калесија, у мјесту Миљановци.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања у путничком саобраћају.