Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић ријешио је да једном за сва времена запуши уста бројним „стручњацима“ који су причали на сав глас да његова игра не може донијети успјех Денверу у плеј-офу.

Kада су Нагетси освојили НБА титулу, ућуткали су многе хејтере који су користили сваку прилику да оспоре њихове резултате у регуларном дијелу сезоне. Иако је узео два везана МВП признања и био у трци за треће, бројни аналитичари тврдили су да Јокићева игра неће донијети успјех Денверу у плеј-офу. Грдно су се преварили!

Али скромни Сомборац није марио за то – ни најмање. Мудро је ћутао и онда на терену показао свима да су погрешили и да МВП титула није отишло у праве руке.

Денвер је први пут у историји клуба освојио шампионску титулу, а Никола Јокић је својим нестварним партијама у плеј-офу распаметио читаву планету.

У документарном серијалу НБА „Bring it Home“, коначно је ријешио да одговори на критке бројних аналитичара.

„Не слушам људе који никада нису шутнули лопту или имали мање од пет поена у просјеку у животу. Никада нису додирнули паркет, никада нису осјетили публику, никада нису имали притисак“, рекао је Јокић том приликом.

Бројке које је биљежио у плеј-офу историја не памти. Завршио је доигравање као лидер по постигнутим поенима, скоковима и асистенцијама и тако постао први играч у историји НБА лиге који је у три најважније статистичке категорије био најуспјешнији у плеј-офу. У финалној серији против Мајамија просјечно је биљежио 30 поена по мечу, 14 скокова и седам асистенција.