У дијеловима Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ данас је на снази наранџасти метеоаларм због јаког вјетра, док је за југ, посебно за требињску регију, издато упозорење због очекиваних обилних падавина.

У требињској регији очекује се од 60 до 100 литара кише по метру квадратном, локално и до 120 литара, због чега је издат црвени метеоаларм.

Јаке падавине очекују се и у Мостару и околини, између 50 и 70, локално до 80 литара по метру квадратном, те је за ово подручје данас на снази наранџасти метеоаларм.

Наранџасти метеоаларм због јаког вјетра брзине 50 до 80 километара на час, на планинама и више, издат је за фочанску, сарајевску и ливањску регију и на снази је до подне.

Због очекиваних метеоролошких прилика становницима се савјетује да предузму мјере опреза, да заштите себе и имовину, као и да буду спремни да обуставе активности на отвореном.

Могући су плављење имовине и саобраћајних мрежа, поремећаји у снабдијевању електричном енергијом и водом, а може бити потребна и мања евакуација.

Из Федералног хидрометеоролошког завода, због најављених временских прилика, упозоравају и на могућност тешких услова за вожњу усљед смањене видљивости и неконтролисаног кретања возила због воде.