ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 3  ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 3  ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 0  ͦC

Влажност ваздуха: 94 %

Вјетар: сјеверни  1 m/s

Ваздушни притисак: 911 mbar

Максимална температура јуче: 20  ͦC

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Источно Ново Сарајево,интервенција на гашењу  смећа у напуштеном објекту касарне С.Вајнер Чича .Интервенисала два ватрогасца са једним возилом,пожар угашен

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Четири планирана рада за 23. октобар и то:

Општина Пале, радови на 10 кВ воду Булози у интервалу 08,00-14,00,без напајања насеље Доња Љубогошта као и привредни субјекти Шпиц петрол,Мрамор,Милкус.

Општина Соколац, радови на 10 кВ вода Унис, од 23. до 27. октобра у времену 08.00-14.00,без напајања потрошачи у насељу Стјенице.

Општина Рудо, радови на воду Стргачина, 23.и 24. октобра у времену 08,00-14,00,без напајања потрошачи у насељима  Сетихово,Омачине,Баре,Стрмица,Стргачина,Пазаље,Хунковићи и МХЕ Сућеска.

Општина Чајниче, радови на воду  Ново Горажде-Чајниче у времену 08,00-14,00,без напајања потрошачи у насељима Хубјери,Бучје,Жужело,Закаље,Судићи,Козара.

АУТО МОТО САВЕЗ: Већина путева јутрос у РС је проходна, саобраћај се одвија по претежно мокрим или влажним коловозима, уз повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима. На путевима на којима су акуелни радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

-Због извођења радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута MI-111 Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја (до 19.12.2023. године).

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због радова измијењено је одвијање  саобраћаја на магистралном  путу МI -115 на дионици Власеница-Хан Пијесак 1 (радови су планирани до 15.12.2023).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

                                                                                                               

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:  20 преглед,

Ј.З.У. СРБИЈА: 19 пријема,

ДЗ ФОЧA: 20 преглед, 3 кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођена дјевојчица.

КЦ ФОЧА: Рођен дјечак.