Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија редовно по претежно сувим коловозима, а видљивост је због јутарње магле мјестимично смањена на дионицама у котлинама, уз ријечне токове и у вишим предјелима.

Повремена су ограничења или застоја на путевима на којима се изводе радови и гдје привремено постављена сигнализација регулише саобраћај, наводе из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске и возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На дионици магистралног пута Александровац – Александровац /ауто-пут/ због радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због изградње тротоара уз магистрални пут Српске Топлице – Карановац измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова на мосту „Богдановац“ измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка – Бањалука и постављена је сигнализација која ће до 15. новембра регулисати саобраћај.

Режим саобраћања измијењен је због рехабилитације магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола, као и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња – Градишка, због изградње кружне раскрснице.

На магистралном путу Карановац – Црна Ријека, локација мале хидроелектране „Бочац“, због уређења корита ријеке Врбас, укључивања и искључивања механизација измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На дионици регионалног пута Рача – Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача – Бијељина.

У току су радови на регионалном путу Горња Чађавица – Љељенча, па се саобраћај у времену од 7.00 до 17.00 часова одвија једном траком уз повремене краће прекиде.

Због радова, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Власеница – Хан Пијесак један.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један – Хан Пијесак два и дионици Хан Пијесак два – Соколац у току су радови и потребно је прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

На дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова на санацији клизишта.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар – Рудо, забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

За вријеме реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини – Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, биће привремено обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој – Модрича, у мјесту Костајница до 20. децембра.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила на регионалном путу Мачковац – Пипери.

На подручју ФБиХ на дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње – Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

У току је редовно одржавање на магистралном путу код Жепча, тако да се на мјесту радова саобраћа наизмјенично и често се формирају дуже колоне возила.

У току су радови на магистралном путу Коњиц – Јабланица у мјесту Папраско, због чега је сваким даном од 07.30 до 16.00 часова саобраћај регулисан семафорима, уз наизмјенично пропуштање возила.

Радови су у току и на магистралном путу Тузла – Калесија, у мјесту Миљановци и саобраћа се успорено једном траком.

На магистралном путу Семизовац – Олово – Кладањ, на неколико локација изводе се радови, па се на тим дионицама саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Спорије због радова током дана саобраћа се и на магистралним путевима Јабланица – Блидиње и Витез – Невић Поље.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.