Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић боравио је данас у радној посјети Општини Соколац. О актуелним проблемима, привредним, друштвеним и политичким дешавањима разговарао је са начелником општине Милованом Бјелицом. Тема која се издвојила као најзначајнија била је изградња „треће траке“ преко Романије. О овој идеји се разговарало и раније, али до данас ништа није урађано.

фото: Инфо центар Соколац

Начелник Бјелица је након састанка јавност упознао да се обратио Дирекцији за путеве Републике Српске како би се сакупила потребна документација и приступило изради пројекта за „трећу траку“ преко Романије. Да би се ова идеја покренула са мртве тачке, потребно је прво приступити изради пројектне документације, нагласио је Бјелица.

Бјелица се министру захвалио на подршци и уређењу простора око соколачког Дома здравља, а за успјешну сарадњу која, како каже траје годинама, уручио му је највеће признање општине Соколац – Повељу општине.

фото: Инфо центар Соколац

Министар Чубриловић, уз захвалност за гостопримство и уручено признање, рекао је да су дужни да буду на услузи грађанима, што ће бити основна водиља и у даљем раду.

  • Наша је обавеза да радимо и да поштујемо оно што грађани желе и очекују од нас. „Трећа трака“ преко Романије је сигурно неопходна и они који се баве проблемима саобраћаја знају да би рјешавање овог проблема требало бити приоритетно. Данас смо се, као што сте већ чули, покренули са мртве тачке и надам се да ћемо што прије моћи да приступимо извршењу радова, казао је Чубриловић.
фото: Инфо центар Соколац

Састанку је присуствовао и замјеник градоначелника Града Источно Сарајево, Слободан Амовић, који је упознат са замјеркама које су присутни имали на рад Градске управе која je из плана и ребаланса буџета изузела ову тему.

Начелник Бјелица је министра Чубриловића упознао и са проблемима који се не тичу његовог ресора, а о истима ће више ријечи бити током нових радних састанака, у Бањалуци, у наредним данима.