ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Температура измјерена у 8 часова: 07 ͦC

Најнижа температура у току ноћи: 04 ͦC

Температура на 5 cm изнад тла: 01 ͦC

Влажност ваздуха: 89%

Вјетар: сјеверо-западни 1 m/s

Ваздушни притисак: 900 mbar

Количина падавина:  0,7 l/m²

Максимална температура јуче: 19 ͦC

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац:

Једна интервенција јуче од 08,30 – 10,00 часова у мјесту Кусаче на гашењу смећа (угашено). Интервенисала 4 ватрогасца са 1 возилом.

Друга интервенција ноћас у времену од 02,25- 03,55 часова на гашењу два аута у ул. Старине Новака. Интервенисала 3 ватрогасца са 1 возилом.

Рогатица:

Једна интервенција на гашењу депоније смећа у мјесту Рудине, ноћас од 02,30 – 06,30 часова.Пожар је локализован и гашење ће се наставити у току дана.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Напајање електричном енергијом је уредно.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СОКОЛАЦ“:

Уредно снабдијевање топлотном енергијом.

  

АУТО МОТО САВЕЗ:  

Према информацијама до 06:00 часова, проходност већине путева у Републици Српској је задовољавајућа.Вози се по претежно сувим коловозима, док су због слабије кише у доњем Подрињу коловози мокри и клизави.Слабија магла је евидентирана на подручју Добоја.Возачима скрећемо пажњу и на могућност ситнијих одрона, па савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

-Због извођења радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута MI-111 Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја (до 19.12.2023. године).

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због радова измијењено је одвијање  саобраћаја на магистралном  путу МI -115 на дионици Власеница-Хан Пијесак 1 (радови су планирани до 15.12.2023).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:         6       прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  34       пријема,

ДЗ ФОЧA:           6   прегледа,   3   кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Није било порода

КЦ ФОЧА:  Рођене двије дјевојчице и један дјечак