На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз, а у котлинама и дуж ријечних токова магла мјестимично.

Због реконструкције дионице магистралног пута Александровац-Александровац /ауто-пут/, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на ауто-путу Градишка-Бањалука због радова на мосту Богдановац, а саобраћај ће до 15. новембра регулисати сигнализација.

Режим саобраћања измијењен је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измјена у одвијању саобраћаја до 31. децембра биће и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека, на локацији МХЕ Бочац, због уређења корита ријеке Врбас, укључивања и искључивања механизације, на снази је измјена одвијања саобраћаја.

Због изградње тротоара, уз магистрални пут Српске Топлице-Карановац, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

Режим саобраћања измијењен је и због санације клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

За вријеме радова на реконструкцији дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Мачковац-Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Због бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, биће привремено обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница, до 20. децембра.

На магистралном путу Коњиц-Јабланица изводе се радови у мјесту Лендава, због чега је сваким даном од 7.30 до 16.00 часова саобраћај регулисан семафорима, уз наизмјенично пропуштање возила.

На дионици Тузла-Калесија радови су у мјесту Миљановци па се сваким даном, осим недјеље, од 8.00 до 17.00 часова саобраћа успорено, једном траком.

Од 7.00 до 19.00 часова данас због радова на пружном прелазу Малешићи биће обустава саобраћаја на регионалном путу Семизовац-Илијаш.

На излазу из БиХ гужва и колона возила је на граничним прелазима Градишка и Велика Кладуша. На осталим прелазима задржавања су за сада до 30 минута.