Саобраћај се одвија несметано на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ, по претежно сувим коловозима уз умјерену фреквенцију возила, а измјене и застоји су на дионицама на којима се изводе радови, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Радови се изводе уз магистрални пут Рудице-Нови Град гдје се гради пјешачка и бициклистичка стаза, па су на тој локацији измјене у саобраћају.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због чега је измјењен режим у саобраћају, а измјене су и на подручју Бањалуке на путу Српске Топлице-Карановац гдје је у току иградња тротоара уз магистрални пут.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Александровац-Александровац /ауто-пут/ због реконструкције коловоза.

У току су радови на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на одморишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, затим на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, на дионици Рудице-Нови Град, те на правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице и Брод на Дрини-Шћепан Поље.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због радова на мосту „Богдановац“ измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука и постављена саобраћајна сигнализација која регулише саобраћај.

До повремених обустава саобраћаја у току дана долазиће у добојском насељу Костајници на каменолому „Грапска-Костајница“ на регионалном путу према Модричи.

На регионалном путу Станари-Руданка саобраћај се због радова у Љесковим водама одвија успорено, као и на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, гдје се активирало клизиште.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ радови се изводе на магистралним путним правцима Коњиц-Јабланица у мјесту Лендава, затим Семизовац-Олово-Кладањ, у Сижју на дионици Лукавац-Грачаница и на путном правцу Тузла-Калесија у мјесту Миљановци.

Због неопходних радова, обустављен је саобраћај на мосту на Илиџи на магистралном путу Ступ-Блажуј, па се саобраћај преусмјерава кроз насеље Лужани.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања у путничком саобраћају.