Двије предшколске групе малишана из соколачке Установе за предшколско васпитање и образовање посјетили су данас оближње пословнице „NLB Banka“ а.д. Бања Лука и „UniCredit Bank“ а.д. Бања Лука поводом Међународног дана штедње – 31. октобра.

Фото: Инфо центар Соколац

Дјеца су имала прилику да виде како изгледају просторије банака, које су корисне финансијске навике, те на који начин може да се чува новац у банци, а да се истовремено и заради. Поред наведеног, наши најмлађи суграђани су упознати са тим како се користи банкомат, а све са циљем стварања добрих навика још у најранијем узрасту.

Фото: Инфо центар Соколац

За малишане су уприличени пријем, слаткиши и балони.

Вршилац дужности директора Установе за предшколско васпитање и образовање Мирјана Субашић прецизирала је да су учествовале двије групе „Пчелице“ и „Звјездице“.

  • Дјеца су још мала да би схватила значај штедње новца, али сматрам да им треба говорити о свим бенефитима од најранијег узраста, а они ће током одрастања примјенити оно што им буде неопходно. Хвала службеницима у овим банкама на лијепом пријему и издвојеном времену, који је сигурно употпунио план наших активности – навела је она.
Фото: Инфо центар Соколац

Субашићева је истакла да су јуче малишани посјетили Културни центар у Источном Новом Сарајеву, гдје су присуствовали завршној приредби у организацији ЈУ „Института за јавно здравство Републике Српске“.

  • Ишла су дјеца чији су радови ушли у ужи избор на тему „Вода је живот, вода је храна“ изабрани од стране стручног жирија Института за јавно здравство РС – појаснила је она.
фотографија уступљена Инфо центру Соколац

Према њеним ријечима, у току је јавни позив родитељима дјеце на Програм припреме за дјецу у години пред полазак у школу, који ће се реализовати у периоду од 01. марта до 31. маја 2024. године.

  • Програм се организује за дјецу која нису обухваћена неким обликом предшколског васпитања и образовања и која нису похађала цјеловити развојни програм. Заинтересовани родитељи, могу дјецу пријавити у административну службу ЈУ за предшколско васпитање и образовање Соколац, сваког радног дана у периоду од 7.00 до 15.00 часова – нагласила је она.
фотографија уступљена Инфо центру

Она је додала да је рок за подношење пријава 20. новембар 2023. године.

фотографија уступљена Инфо центру