Саобраћај ће данас бити обустављен преко Мањаче због бојевог гађања на војном полигону, док се на осталим путним правцима вози несметано, осим на дионицама на којима се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

На Мањачи ће саобраћај бити обустављен од Хан Кола до Стричића у периоду од 10.00 до 18.00 часова, а возила могу да користе алтернативни правац Хан Кола-Леденице-Стричићи.

Радови се изводе уз магистрални пут Рудице-Нови Град гдје се гради пјешачка и бициклистичка стаза, па су на тој локацији измјене у саобраћају. Једном саобраћајном траком због радова се вози и регионалним путем Горња Чађавица-Љељенча.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због чега је измјењен режим у саобраћају, а измјене су и на подручју Бањалуке на путу Српске Топлице-Карановац гдје је у току иградња тротоара уз магистрални пут.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Александровац-Александровац /ауто-пут/ због реконструкције коловоза.

У току су радови на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, затим на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, те на правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице и Брод на Дрини-Шћепан Поље.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због радова на мосту „Богдановац“ измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука и постављена саобраћајна сигнализација која регулише саобраћај.

До повремених обустава саобраћаја у току дана долазиће у добојском насељу Костајници на каменолому „Грапска-Костајница“ на регионалном путу према Модричи.

На регионалном путу Станари-Руданка саобраћај се због радова у Љесковим водама одвија успорено, као и на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, гдје се активирало клизиште.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ радови се изводе на магистралним путним правцима Коњиц-Јабланица у мјесту Лендава, затим Семизовац-Олово-Кладањ, у Сижју на дионици Лукавац-Грачаница и на путном правцу Тузла-Калесија у мјесту Миљановци.

Обустављен је саобраћај на мосту на Илиџи на магистралном путу Ступ-Блажуј, па се саобраћај преусмјерава кроз насеље Лужани.

Због вјерских празника данас је забрањен превоз експлозивних материја на подручју ФБиХ.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.