Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић поручио је да постоји подршка за изградњу треће траке пута преко Романије, те оцијенио да ће реализација овог пројекта омогућити квалитетније саобраћајно повезивање и допринијети развоју ове локалне заједнице.

Чубриловић је на састанку у Бањалуци са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом и вршиоцем дужности директора „Путева Републике Српске“ Миланом Дакићем истакао да би пројекат изградње треће траке пута преко Романије требало да добије приоритет, као и да је у току израда пројектне документације, саопштено је из ресорног министарства.

Он је рекао да ће Министарство подржати све пројекте од значаја за грађане Републике Српске, те навео да ће и у наредном периоду бити настављена реконструкција путних праваца и инфраструктурно улагање на територији ове општине.

Бјелица је додао да би изградња треће траке пута преко Романије имала вишеструки значај за повезивање општине Соколац и Источног Сарајева, наводећи да је проширење ове дионице пута саставни дио Стратегије развоја општине Соколац и града Источно Сарајево.

Он је захвалио ресорном министру на исказаној подршци за реализацију пројекта, напомињући да општина Соколац у континуитету има подршку Министарства саобраћаја и веза за реализацију низа инфраструктурних пројеката који се односе на развој општине Соколац.