У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити вјетровито, топло и промјенљиво вријеме.

Током јутра на сјеверозападу, западу и југу очекује се киша, која ће јачати и премјештати се од запада ка истоку, те ће понегдје бити и јачих пљускова са грмљавином, док на југу и југозападу може бити обилнијих падавина.

До вечери ће ослабити и падавине и вјетар, а од запада ће почети разведравање, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од 18 на западу до 24 на истоку, у вишим предјелима од 12 степени, а током дана доћи ће до захлађења, па ће увече температура бити од осам до 13, у вишим предјелима од пет степени Целзијусових.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно облачно вријеме, а киша и пљускови су забиљежени у Херцеговини, те западним и сјеверозападним подручјима.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Чемерно девет, Гацко 13, Калиновик и Хан Пијесак 14, Кнежево 16, Мркоњић Град, Соколац, Рибник и Шипово 17, Бијељина, Сарајево, Србац и Билећа 18, Требиње 19, Приједор, Зеница и Сребреница 20, Мостар, Неум, Рудо и Вишеград 21, Тузла и Нови Град 22, Бањалука и Добој 23 степена Целзијусова.