Минулог викенда, чланови Боксерског клуба „Гласинац“ Марија Амовић и Александар Вељовић освојили су двије златне медаље на Првенству Републике Српске у боксу, које је одржано у Милићима.

Тренер овог клуба Предраг Бартула, није крио задовољство поводом остварених резултата младих такмичара.

  • Марија Амовић је побиједила такмичарку из Требиња Марију Гудељ у категорији омладинке до 60 килограма и добила је пехар као најбоља боксерка турнира. Наш млади Александар Вељовић, који је брат Луке Вељовића, освојио је златну медаљу у својој категорији до 50 килограма и побиједио Филипа Продановића из Братунца. Вељовић је одушевио присутну публику и израста у правог шампиона који ће наслиједити брата. Евидентно је да правимо континуитет рада какав је био и до сада – навео је Бартула.
фотографија уступљена Инфо центру Соколац

Он је подсјетио да се Лука Вељовић тренутно налази на припремама на Златибору са репрезентацијом Србије које трају до 8. новембра.

  • На припремама су репрезентације Србије, Црне Горе, Турске, као и наша два боксера из Републике Српске. У петак, 10. новембра одлазимо у Будву на Европско првенство до 22 године, што представља круну такмичења у овој сезони, јер ћемо имати свог представника на таквој сцени – додао је Бартула.

Боксерски клуб „Гласинац“ основан је у Сокоцу 2012. године и тренутно броји више од 30 момака и д‌јевојака.