Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић послао је неколико самоувјерених порука након што је освојио седму титулу на Мастерсу у Паризу, пошто је у финалу побиједио Григора Димитрова 6:4, 6:3.

Била му је то укупно седма у Паризу, 40. из мастерс серије 1.000, а укупно 97. титула у каријери.

Одмах након финала Париза најавио је обарање рекорда по броју освојених АТП титула, а највише трофеја, укупно 109, освојио је Џими Конорс.

„Што се рекорда по броју освојених АТП турнира тиче, то је све могуће. Због чега да не идем на обарање још и тог рекорда? Сада имам 12 мање (Новак 97 – Конорс 109), али такође имам и још коју годину успјешног бављења тенисом и покушавам да уживам у овим моментима који сада значе и вриједе – дупло. Када узмемо у обзир фазу живота и каријере у којој се налазим, и освојити један овако велики турнир – иако то можда људима дјелује као рутина, а то уопште није – свака побједа на Мастерс и Гренд Слем нивоима заиста толико значи за мене“, рекао је Ђоковић за Курир.

“Идем на све могуће рекорде, на све што могу да оборим. Никада нисам имао проблем да то кажем – и зато ме можда људи и не воле. Нисам се претварао као неки – да кажем да ми није циљ, па онда да се понашам другачије… Увијек сам се трудио да будем у складу са оним шта верујем!“, поручио је Ђоковић, јасно алудирајући на свог највећег ривала, Шпанца Рафаела Надала, који је у више наврата говорио како му рекорди нису важни.