ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 7   ͦС

Влажност ваздуха: 73  %

Вјетар: западни 2 м/s

Ваздушни притисак: 904 мbar

Падавине: 15 l/m²

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Град Источно Сарајево, техничка интервенција у Спасовданској улици,затварање вентила на напуклој водоводној цијеви у стамбеној згради.

Хан Пијесак,интервенција на гашењу суве траве у селу Равањско и уклањање палог стабла на магистралном путу  Хан Пијесак -Власениица.

Фоча,техничка интервенција извлачење тијела погинуле особе из аутомобила и сапирање коловоза код болнице Фоча.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Два квара од недеље 05.11. и то:

Соколац:  квар на дијелу трасе далековода Каљина ,без напајања Врховине,Горњи и Доњи Драпнићи,Мангурићи.

Фоча, квар на комплетној траси далековода Челебићи ,без напајања 20 трафо станица.

АУТО МОТО САВЕЗ:  На већини путева у Републици Српској вози се по претежно  влажним коловозима. Због јаких удара вјетра и повремене кише неопходна је максимално опрезна вожња, прилагођена условима на путу, нарочито на дионицама у усјецима, гдје је повећана опасност од одрона камења и земље на коловоз.На путевима на којима се изводе радови, режим вожње је измијењен и регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом, чије је поштовање обавезно.

Због извођења радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута MI-111 Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја (до 19.12.2023. године).

На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

Због радова, доћи ће до измјене режима саобраћаја постављањем саобраћајне сигнализације на магистралном путу М-I 115, дионица Власеница-Хан Пијесак 1, а који ће трајати до 15.12.2023.

Због бројних одрона и опасности од клизишта,на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 7 прегледa,

Ј.З.У. СРБИЈА:   14  пријема,

ДЗ ФОЧA: 31 преглед, 7 кућних  посјета.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођен дјечак,

КЦ ФОЧА: Није било порода