На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија по мјестимично влажним коловозима, а слабије магле има преко планинских превоја.

Учестали су одрони, па возаче из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске позивају на опрезнију вожњу прилагођену условима на путу.

Из АМС напомињу да је зимска опрема законски обавезна.

Због радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путном правцу Приједор три-Копривна.

У току је изградња пјешачке и бициклистичке стазе, због чега је измијењен режим саобраћаја уз магистрални пут Рудице-Нови Град.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина измијењен је режим саобраћаја због санације клизишта, као и на дионици Александровац-Александровац /ауто-пут/ гдје су у току радови.

Због изградње тротоара, уз магистрални пут Српске Топлице-Карановац измијењен је режим саобраћаја.

Због радова на мосту „Богдановац“ измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука и постављена је сигнализација која ће до 15. новембра регулисати саобраћај.

Измијењен је режим саобраћаја, због изградње бензинске станице на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука.

Режим саобраћања измијењен је због радова на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, као и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, због изградње кружне раскрснице.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На дионици регионалног пута Приједор три-граница Републике Српске/ФБиХ /Стара Ријека/ измијењен је режим саобраћаја због преласка радних машина преко пута.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор измијењен је режим саобраћаја.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

Због радова, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Власеница-Хан Пијесак један.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и дионици Хан Пијесак два-Соколац у току су радови и потребно је прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу ка Бродару, забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

За вријеме реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је саобраћајни режим и забрањен саобраћај за сва возила тежа од 16 тона.

Због бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, биће привремено обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој – Модрича, у мјесту Костајница до 20. децембра.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила на регионалном путу Мачковац-Пипери.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ /Подкозара/-Чајниче-граница Република Српска/Црна Гора /Метаљка/.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн.

Обустављен је саобраћај за сва возила и пјешаке у Бањалуци у Улици пут српских бранилаца /у зони моста преко Широке Ријеке/, због реконструкције, односно изградње новог моста. За вријеме трајања обуставе саобраћаја, теретни саобраћај преусмјерен је на брзи пут Бањалука–Лакташи.

На подручју ФБиХ на дионици магистралног пута Коњиц-Јабланица у току су радови у мјесту Лендава, због чега је сваким даном од 7.30 до 16.00 часова саобраћај регулисан семафорима, уз наизмјенично пропуштање возила.

Радови су у току и на дионици магистралног пута Лукавац-Грачаница у Сижју од 8.00 до 16.00 часова, уз регулисање саобраћаја семафорима.

На дионици Тузла-Калесија радови су у мјесту Миљановци, па се од 8.00 до 17.00 часова саобраћа успорено једном траком.

На магистралном путу Семизовац-Олово-Кладањ на неколико локација изводе се радови, па се на тим дионицама саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због полагања завршног слоја асфалта у времену од 8.00 до 18.00 часова обустављен је саобраћај на дионици регионалног пута Прибој-Сапна кроз мјесто Растошница.

За вријеме обуставе у функцији ће бити алтернативни правац Сапна-Калесија-Тузла-Прибој.

На граничним прерлазима задржавања нису дужа од 30 минута.