ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 6   ͦС

Влажност ваздуха: 90  %

Вјетар:… југозападни 1 м/s

Ваздушни притисак  912    мbar

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац: Није било интервенција.

Источно Н.Сарајево: јуче једна техничка интервенција у Равногорсској Улици, сапирање асвалта после саобраћајне незгоде.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Уредно.

Чајниче: За данас, 07.11.2023. године, планирани радови на 10 kV воду Луке – Поникве, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима  у насељима: Гај, Брајићевац 1, Стражица и Поникве.

Ново Горажде, Чајниче: Данас, 07.11.2023. године, због радова у ТС 110/x kV Ново Горажде, организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, доћи ће до привремeних прекида у испоруци електричне енергије према сљедећем распореду:

-КО 10 kV Творница жице 1 : локалитет  предузећа ”УНИС УСХА” у Копачима, од 08:30 до 09:30 часова.

-КО 20 kV Електране : МХЕ Сућеска 1 и МХЕ Сућеска 2, у периоду  од 11:00 до 12:00 часова.

-КО 10 kV Чајниче, насеља: Хубјери, Жужело, Бучје и Закаље, на подручју општине Ново Горажде, и насеља: Гложин, Судићи, Капов Хан, Кобилићи, Трпиње, Поникве и Миљено на подручју општине Чајниче, у периоду од 12:00 до 13:00 часова.

-КО 10 kV Живојевићи : насеља Живојевићи, Шовшићи, Богданићи, Крче, Пршеши, Борак брдо и Костеник, у периоду  од 13:00 до 14:00 часова.

-КО 10 kV Копачи, Улице: Божидара Горажданина (дио око Цркве) и Милоша Обилића, у периоду од 14:00 до 15:00 часова.

-КО 10 kV Град, Улице: Божидара Горажданина, Меше Селимовића, Сочанска, Радомира Пандуревића, Видовданска, Алексе Шантића, Омладинских радних бригада, Зидине, Доситеја Обрадовића, Слатинска, Жељезничка, Оџачка, Професора Расима Живојевића  и Машићка, те насеља: Нашћење, Питино поље, Запљевац, Устипрача, Хладила, Хрљатовићи, Влаховићи и Требешко Брдо на подручју Општине Ново Горажде и насеља:  Међурјечје, Авлија, Каровићи, Слатина и Батово  на подручју Општине Чајниче, у периоду  од 15:00 до 16:00 часова.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СОКОЛАЦ“:

Постоји квар на топловодној мрежи због кога дио корисника у Гласиначкој улици нема гријање. Отклањање квара очекује се у току дана. Остакли дијелови града имају уредно снабдијевање топлотном енергијом.

 

АУТО МОТО САВЕЗ: Већина путева јутрос у РС је проходна, на појединим дионицама у котлинама и уз ријечене токове упозоравамо на смањену видљивост због магле.Скрећемо пажњу и  на могуће одроне на дионицама у усјецима. Возачима савјетујемо опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај

-Због извођења радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута MI-111 Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја (до 19.12.2023. године).

-На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

Због радова, доћи ће до измјене режима саобраћаја постављањем саобраћајне сигнализације на магистралном путу М-I 115, дионица Власеница-Хан Пијесак 1, а који ће трајати до 15.12.2023.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта,на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:          12   прегледa,

Ј.З.У. СРБИЈА:    70   пријема,

ДЗ ФОЧA:           24    прегледа, 3   кућне  посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Није било порођаја у протекла 24 часа,

КЦ ФОЧА: Рођен један дјечак.