Општинска организација Црвеног крста Соколац данас је отпочела подјелу хуманитарне помоћи у виду брашна, које је обезбиједила Влада Републикe Српскe.

Предсједник Актива младих и волонтер ове организације Александар Мимић прецизирао је да ће бити подијељено седам тона брашна, те да ће по један џак брашна од 25 килограма добити око 280 породица.

  • Приоритет имају родитељи са троје и више дјеце, односно чланови Удружења „Мајка и дијете“. Послије тога, ова помоћ ће бити прослијеђена Удружењу пензионера, односно оним члановима који имају најниже пензије, као и социјално угроженим становницима наше општине – навео је Мимић и додао да је ово трећи пут како Општинска организација Црвеног крста Соколац организује подјелу брашна, које је обезбиједила Влада Републике Српске.
Фото: Инфо центар Соколац

Према његовим ријечима, поред наведене помоћи, у овој организацији пажња је усмјерена на рад са волонтерима, посјећивање социјално угрожених становника, те старих и изнемоглих лица.

Предсједник Удружења „Мајка и дијете“ Соколац Александра Елез захвалила је на овој помоћи и истакла да је брашно преузело око 70 породица, који су чланови овог удружења.