Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима, повећана је опасност од одрона на дионицама у усјецима, а магла мјестимично смањује видљивост у котлинама, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

На путевима на којима се изводе санациони радови обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Радови се изводе на дионицама магистралног пута Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута Разбој-Руданка.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због чега је измјењен режим у саобраћају, а измјене су и на подручју Бањалуке на путу Српске Топлице-Карановац гдје је у току иградња тротоара уз магистрални пут.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Александровац-Александровац /ауто-пут/ због реконструкције коловоза.

У току су радови на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, затим на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, те на правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице и Брод на Дрини-Шћепан Поље.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због радова на мосту „Богдановац“ измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука и постављена саобраћајна сигнализација која регулише саобраћај.

До повремених обустава саобраћаја у току дана долазиће у добојском насељу Костајници на каменолому „Грапска-Костајница“ на регионалном путу према Модричи.

На регионалном путу Станари-Руданка саобраћај се због радова у Љесковим водама одвија успорено, као и на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, гдје се активирало клизиште.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ у току су санациони радови на магистралном путу Коњиц-Јабланица у мјесту Лендава, па се саобраћај свакодевно одвија једном коловозном траком, уз наизмјенично пропуштање возила.

Спорије због радова вози се и на магистралним путевима: Прача-Хреновица /дионица Подграб-Саставци/, Семизовац-Олово-Кладањ, Лукавац-Грачаница у мјесту Сижје и на улазу у Сански Мост из правца Кључа, код Воденог парка.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.