ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 4   ͦС

Влажност ваздуха: 88  %

Вјетар: сјеверозападни 1 м/s

Ваздушни притисак: 899 мbar

Падавине: 21  l/m²

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису интервенисале у протекла 24 часа.

Фоча: Ноћас,  од 22:10 до 00:30 часова уз присуство полиције интервенција ватрогасаца у спашавању угроженог лица током саобраћајне незгоде у мјесту Брежине.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА: Уредно напајање електричном енергијом.

Пале: због прекида електрричне енергије јуче од 16:00 часова на дијелу 10 кв далековода , тј.трафо станице Кадино село, без напајања водом је и даље врело Кржуљ.

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се у Републици Српској одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима. Скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Због извођења радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута MI-111 Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја (до 19.12.2023. године).

 На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

 Због радова, доћи ће до измјене режима саобраћаја постављањем саобраћајне сигнализације на магистралном путу М-I 115, дионица Власеница-Хан Пијесак 1, а који ће трајати до 15.12.2023.

Због бројних одрона и опасности од клизишта,на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 14  прегледa,

Ј.З.У. СРБИЈА: 29 пријема,

ДЗ ФОЧA: 34 прегледа, 8 кућних  посјета.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођена једна дјевојчица.

КЦ ФОЧА: Рођен један дјечак