Svečanom dodjelom diploma i prigodnim programom, juče je na Visokoj školi za uslužni biznis u Sokocu, ispraćena 16. generacija studenata ove obrazovne ustanove, u okviru koje je diplome preuzelo oko 180 svršenih studenata.

Dodijeljene su i nagrade za najbolje studente koji su tokom školovanja ostvarili najveće prosječne ocijene, i one su otišle u ruke studentu Političkih nauka Nikoli Pljevaljčiću i studentu Poslovne informatike Mirzi Kaljancu.

Foto: Info centar Sokolac

Direktor Škole Ognjen Bakmaz istakao je da se broj studenata kontinuirano povećava iz godine u godinu, što dokazuje i broj studenata koji su prisustvovali promociji i dodjeli diploma.

  • Zadržan je upisni trend, tako da i ove godine imamo 600 novih studenata na pet studijskih programa, koji se realizuju i ove školske godine. Najveća zainteresovanost je za studije Javne uprave i bezbjednosti. U ovom upisnom programu značajno je povećan broj studenata i na prvoj godini studijskog programa iz oblasti prava, gdje su vršene određene korekcije i izmjene programa koje su studenti već prepoznali kao prednosti obrazovanja- rekao je Bakmaz.
Foto: Info centar Sokolac

Kako je pojasnila profesor doktor Ivana Milovanović, Ustanova bilježi jedan trend porasta broja studenata.

  • Posjedujemo akreditaciju do 2027. godine, što je jedna velika preporuka kako za samu školu tako i za sve buduće studente. Sve čvršće se profilišemo kako u naučno- istraživačkom smislu, tako i drugim obrazovnim poljima.  Ove godine organizovali smo drugu naučno-stručnu konferenciju pod radnim nazivom „Razvojne perspektive Zapadnog Balkana u 21. vijeku”, sa velikim brojem naučnih radova koji su orijentisani na domen društvenih nauka.  Zastupamo jedan stil multidisciplinarnog pristupa razvoju našeg društva sa aspekta različitih društvenih i kompatibilnih društvenih nauka- navela je Milovanovićeva.
Foto: Info centar Sokolac

Ona je dodala da Škola ima trend permanentnog obrazovanja.

  • Izuzetno kvalitetan naučni kadar, što dokazuje i međunarodna saradnja koja je ostvarena sa Kanadskim koledžom kao i ugovori o bilateralnoj saradnji i sa drugim  državama u našem regionu.

Visoka škola za uslužni biznis osnovana je 2007. godine, u Sokocu, sa željom da postane regionalni centar modernog obrazovanja, i ciljem da obrazuje kompetentne i sposobne lidere, koji mogu da doprinesu razvoju  i kvalitetu poslovnog okruženja.