Свечаном додјелом диплома и пригодним програмом, јуче је на Високој школи за услужни бизнис у Сокоцу, испраћена 16. генерација студената ове образовне установе, у оквиру које је дипломе преузело око 180 свршених студената.

Додијељене су и награде за најбоље студенте који су током школовања остварили највеће просјечне оцијене, и оне су отишле у руке студенту Политичких наука Николи Пљеваљчићу и студенту Пословне информатике Мирзи Каљанцу.

Фото: Инфо центар Соколац

Директор Школе Огњен Бакмаз истакао је да се број студената континуирано повећава из године у годину, што доказује и број студената који су присуствовали промоцији и додјели диплома.

  • Задржан је уписни тренд, тако да и ове године имамо 600 нових студената на пет студијских програма, који се реализују и ове школске године. Највећа заинтересованост је за студије Јавне управе и безбједности. У овом уписном програму значајно је повећан број студената и на првој години студијског програма из области права, гдје су вршене одређене корекције и измјене програма које су студенти већ препознали као предности образовања- рекао је Бакмаз.
Фото: Инфо центар Соколац

Како је појаснила професор доктор Ивана Миловановић, Установа биљежи један тренд пораста броја студената.

  • Посједујемо акредитацију до 2027. године, што је једна велика препорука како за саму школу тако и за све будуће студенте. Све чвршће се профилишемо како у научно- истраживачком смислу, тако и другим образовним пољима.  Ове године организовали смо другу научно-стручну конференцију под радним називом „Развојне перспективе Западног Балкана у 21. вијеку”, са великим бројем научних радова који су оријентисани на домен друштвених наука.  Заступамо један стил мултидисциплинарног приступа развоју нашег друштва са аспекта различитих друштвених и компатибилних друштвених наука- навела је Миловановићева.
Фото: Инфо центар Соколац

Она је додала да Школа има тренд перманентног образовања.

  • Изузетно квалитетан научни кадар, што доказује и међународна сарадња која је остварена са Канадским колеџом као и уговори о билатералној сарадњи и са другим  државама у нашем региону.

Висока школа за услужни бизнис основана је 2007. године, у Сокоцу, са жељом да постане регионални центар модерног образовања, и циљем да образује компетентне и способне лидере, који могу да допринесу развоју  и квалитету пословног окружења.