На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа по сувим и мјестимично влажним коловозима, на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове, као и вишим поредјелима смањена је видљивост због магле, а на дионицама у усјецима учестали су одрони, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због радова, привремено постављена сигнализација регулише саобраћај на магистралном путу на дионицама Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута Разбој-Руданка.

Измијењен је режим саобраћаја због радова на магистралном путу Приједор три-Копривна, а због санације клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина.

Због реконструкције дионице магистралног пута Александровац-Александровац ауто-пут измијењен је режим саобраћаја, а на магистралном путу Карановац-Црна Ријека /локација Мале хидроелектране Бочац/ због уређења корита ријеке Врбас.

На магистралном путу на дионици Власеница-Хан Пијесак један на снази је измјена саобраћаја због радова, као и на магистралном путу Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и дионица Хан Пијесак два-Соколац гдје је у току рехабилитација пута.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја, а због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

За вријеме реконструкције магистралног пута на дионици Брод на Дрини/Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ Измијењен је режим саобраћаја.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, саобраћа се успорено због активираног клизишта.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим саобраћаја на петљи Јоховац, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на магистралном путу Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У Федерацији БиХ на дионици магистралног пута Коњиц-Јабланица у току су радови у мјесту Лендава, због чега је сваким даном од 7.30 до 1.00 часова саобраћај регулисан семафорима, уз наизмјенично пропуштање возила.

Санациони радови у току су и на магистралним путевима: Лукавац-Грачаница /у Сижју/, Прача-Хреновица /дионица Подграб-Саставци/, Кључ-Сански Мост на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, као и на неколико локалитета магистралног пута Семизовац-Олово-Кладањ. На мјестима радова саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.