Атлетска тартан стаза у оквиру Спортско-рекреативног центра „9. јануар“ у Рогатици за сада је једина сертификована од Међународне асоцијације атлетских федерација за одржавање сениорских првенстава Републике Српске и БиХ, рекао је начелник општине Рогатица Милорад Јагодић.

Јагодић је изразио задовољство што мало мјесто има атлетску стазу на којој ће бити одржавана и велика такмичења, наводећи да ће њено потпуно уређење коштати око 100.000 КМ, што ће бити издвојено из средстава општине Рогатица.

Он је подсјетио да је атлетска стаза у Рогатици изграђена прије непуне четири године и да чини дио Спортско-рекреативног центра „9. јануар“ у оквиру којег је изграђен базен.

Јагодић је рекао новинарима да је градња спортске дворане стигла до треће фазе, за чији завршетак у локалној управи очекују подршку Владе Републике Српске.

Директор Јавне установе Центар за културу и спорт „Раденко Мишевић“ у Рогатици Славиша Бојовић рекао је новинарима да је изградња тартан стазе на Спортско-рекреативном центру само један у низу пројеката које је локална управа покренула у протеклих неколико година.

Он је истакао да је атлетска тартан стаза била потребна Рогатици, посебно за млађе категорије атлетичара који постижу изванредне резултате, те ће представљати шансу да се додатно омасови локални Атлетски клуб „Младост“.

Бојовић је нагласио да је ових дана атлетска тартан стаза у Рогатици добила сертификат од Међународне асоцијације атлетских федерација да се на њој могу одржавати сениорска првенства Републике Српске и БиХ, те да је осим стазе у Требињу којој истиче сертификат, за сада једина са овом лиценцом у Српској и БиХ.

Он је рекао да је већ познато да ће у јуну наредне године на овом спортском терену бити одржано атлетско првенство БиХ, а у августу и првенство Републике Српске.

Бојовић је истакао да је планирано постављање додатне расвјете на стадиону Спортско-рекреативног центра у Рогатици чиме ће бити освијетљена и атлетска тартан стаза, а потом наткривене и трибине на овом терену.

Он је нагласио да ће изградњом нове спортске дворане и завршетком планираних радова на простору од 60 дунума овог центра, Рогатица имати све спортске објекте и просторе за кошарку, одбојку, атлетику и фудбал, чиме ће моћи да се поноси.

„Зато апелујем на чување Спортско-рекреативног центра, да буде заједничка брига свих становника општине Рогатица“, поручио је Бојовић.