Najbolji teniser svijeta Srbin Novak Đoković izjavio je da je zasluženo noćas poražen od Janika Sinera i dodao da je Italijan odigrao fantastičan meč.

Đoković je noćas poražen od Sinera 7:5, 6:7 (5:7), 7:6 (7:2) u drugom kolu “Zelene grupe” na Završnom turniru sezone u Torinu.

Đoković je istakao da je Siner bio hrabriji u važnim poenima.

  • Siner je zaslužio da pobedi, jer ja u važnim trenucima nisam bio dovoljno agresivan, nisam bio dovoljno odlučan. Dao sam mu priliku da preuzme kontrolu nad poenima. Na 5:5 u trećem setu, 15-30, drugi servis, bila je razmena i trebalo je da napadnem, a nisam, a on jeste. Treba mu čestitati. Odigrao je fantastičan meč. To sam mu rekao na mreži. U najvažnijim momentima odigrao je najbolje i apsolutno je zasluženo pobedio – rekao je Đoković na konferenciji za medije, prenosi zvanični sajt ATP-a.

Najbolji teniser svijeta je istakao da je u nekim trenucima morao da bude odlučniji.

  • Danas nisam bio takav. Neki put pobediš, neki izgubiš. Većinu svoje karijere sam pobeđivao ovakve mečeve. Neke sam izgubio, kao ovaj. Ne mislim da sam uradio previše stvari pogrešno u smislu moje igre. On je bio odlučniji i hrabriji u ključnim trenucima. Imao je nekoliko neverovatnih poena, odigrao je tačno potrebne udarce”, dodao je srpski teniser. Siner je imao veliku podršku navijača sa tribina. On je jedini Italijan na turniru, za njega je ogromno uzbuđenje da igra pred svojom publikom. Siner je u velikoj formi. Normalno je da je publika želela da on pobedi – dodao je Đoković.

Đoković je istakao da je postalo normalno da svi mladi teniseri imaju veliku motivaciju da ga pobijede.

  • Normalno je da izgubim neke od ovakvih mečeva. Zadovoljan sam borbom, borbenim duhom. Uspeo sam da se vratim iz seta zaostatka, da napravim brejk u trećem. Igrao sam u zaista izazovnim i teškim uslovima na terenu. Ponosan sam na borbu koju sam pružio. To jednostavno nije bilo dovoljno za pobedu – dodao je najbolji teniser svijeta.

Đoković će sutra u trećem kolu “Zelene grupe” igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača, koji je zamijenio Stefanosa Cicipasa. Grk se zbog povrede povukao sa turnira. Srpski teniser će za plasman u polufinale turnira u Torinu morati da pobedi Hurkača.