ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: 14  ͦС

Влажност ваздуха: 62   %

Вјетар: југозападни 5  м/s

Ваздушни притисак 902 мbar

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац: Јуче, 14.11.2023. године, око 12.00 часова избио је пожар  на приватном пословном  објекту ,,АС-Д“ за продају електро и водоматеријалa и материјалa за централно гријање у улици Јове Jанковића.

На поменутом објекту  у потпуности је изгорјела  кровна конструкција,  дјелимично је спашен први спрат и приземље. Пожар је угашен у 16.20 часова, уз интервенцију 9 ватрогасаца из Ватрогасног одјељења Соколац , 3 ватрогасца из Ватрогасног вода Пале и 3 ватрогасца из Спасилачко ватрогасне јединице Рогатица, са укупно 6 ватрогасних возила. На објекту је причињена већа матријална штета, није било људских жртава , осим што је један ватрогасац имао лакшу повреду руке.

-Друга интервенција,на истом објекту од 19.00 до 19.40 часова,угашено, интервенисала три ватрогасца.

Источно Ново Сарајево: Јуче  једна техничка интервенција у Војковићима, сапирање асфалта после саобраћајне незгоде.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Уредно.

Ново Горажде: Данас, 15.11.2023. године, због радова у ТС 110/x kV Горажде 2 организованих од стране предузећа „Електропренос БиХ“, доћи ће привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 12.00 до 13.30 часова на комплетном подручју општине Ново Горажде.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СОКОЛАЦ“:

Уредно снабдијевање топлотном енергијом.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија редовно, по претежно мокрим и клизавим коловозима. У котлинама и дуж ријечних токова као и у вишим предјелима видљивост је смањена због магле. На путевима на којима се изводе санациони радови саобраћај је регулисан привремено постављеном сигнализацијом. Возачима савјетујемо опрезну вожњу и подсјећамо да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

-Због извођења радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута MI-111 Добро Поље-Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја (до 19.12.2023. године).

 -На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

Због радова, доћи ће до измјене режима саобраћаја постављањем саобраћајне сигнализације на магистралном путу М-I 115, дионица Власеница-Хан Пијесак 1, а који ће трајати до 15.12.2023.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта,на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        14   прегледa,

Ј.З.У. СРБИЈА:  54   пријема,

ДЗ ФОЧA:         21   преглед,  4 кућне посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: рођена једна дјевојчица,

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица и један дјечак.