Вршилац дужности директора Завода за запошљавање Републике Српске Дамјан Шкипина и начелник општине Пале Бошко Југовић разговарали су данас о унапређењу сарадње у погледу повећања броја запослених, праћења ефикасности спровођења активних мјера и других активности које реализује Завод за запошљавање.

Новоименовани директор Завода Дамјан Шкипина похвалио је досадашњу сарадњу са Југовићем, јер су реализоване бројне активности које се односе на помоћ привреди различитим подстицајним средствима за отварање нових радних мјеста и стимулисање запошљавања, наведено је на веб-страници Завода за запошљавање.

Током разговора акценат је стављен на анализу стања и потреба тржишта рада на подручју ове општине, рад са привредницима као кључним партнерима за запошљавање, те пружање подршке путем програма запошљавања радника које већ низ година реализује Завод.

Југовић је навео да нема дилеме да ће именовање Шкипине обезбиједити континуитет сарадње локалне заједнице и ове установе.

„Посебну важност посвећујемо чињеници да је ова веома важна републичка институција смјештена на Палама и тиме је могуће брзо и ефикасно комуницирати и доносити брза рјешења“, написао је Југовић на „Инстаграму“.

Он је током посјете Заводу честитао Шкипини преузимање дужности и уручио му пригодан поклон – књигу „Знаменити Срби“.

Шкипина је 14. новембра преузео дужност од досадашњег директора Мирослава Вујичића коме је истекао мандат.