Званичници који већ осам дана покушавају да дођу до 41 радника блокираних у срушеном тунелу на сјеверу Индије размишљају о алтернативним плановима спасавања након што су их проблеми са машином за бушење навели да зауставе копање.

Званичници данас разматрају нове углове за извлачење радника, укључујћи могуће кориштење нове машине за бушење са врха брда, испод којег су радници заробљени унутар урушеног тунела.

Нова машина за бушење стигла је јуче на мјесто несреће у држави Утараканд да би замијенила ону која је оштећена приликом пробијања камења и крхотина.

Кориштена је бушилица да би спасиоци направили простор за убацивање широких цијеви кроз које би заробљени радници могли да пузе до слободе, пренио је АП.

Власти су до сада избушиле 24 метра у рушевинама, али треба и до 60 метара да би се радницима омогућило да се извуку, рекао је званичник управе за случај катастрофа Девендра Патвал.

Овај метод захтијевао би више времена, односно додатних четири или пет дана.

Грађевински радници заробљени су од 12. новембра, када је клизиште проузроковало урушавање дијела тунела укупне дужине 4,5 километара. Урушавање се десило на око 200 метара од улаза.