ЋОСИЋ: ИСТОЧНО САРАЈЕВО ЈЕ СИНОНИМ ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ

0
119
Град Источно Сарајево

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић поручио је синоћ на скупу „Бранимо Српску“ да је Република Српска у темељима Источног Сарајева и да је Источно Сарајево синоним за Републику Српску, под чијом заставом се вечерас шаље порука да је Српска заштитник српског народа.

Ћосић је нагласио да је вечерашњим окупљањем показано шта је Република Српска и да је сви носе у срцу.

„Што нас је више таквих, јача је и снажнија Република Српска. А онима који нас не воле поручујемо да их не мрзимо, већ само то да им никада нећемо дати двије светиње овога краја – Републику Српску и породицу“, истакао је Ћосић, напоменувши да овај скуп није партијски и није обојен никаквим бојама.

Он је подсјетио да је 21. новембра 1995. године као дјечак био на Палама и да је тада српски народ био сретан што је добио признату Републику Српску, али није био сретан што је изгубио насеља Вогошћа, Илијаш, Хаџићи, Грбавица, Илиџа, Враца, све оно у шта је уткано 6.500 живота.

„Република Српска је у темељима Источног Сарајева. БиХ је недовршена држава у којој живимо“, рекао је Ћосић.

Он је указао и да су када се у Федерацији БиХ /ФБиХ/ говори лоше о Републици Српској сви јединствени, док када у Републици Српској кажу да не дају институције и људе који врше функцију, у ФБиХ тврде да српски народ жели сукоб и диже тензије.

„Да ли је дизање тензија када бранимо предсједника Републике Српске који је испоштовао одлуке највишег законодавног органа, када бранимо земљу од неоколонијализма и када вам силом намећу одлуке?“, упитао је Ћосић.

Чосић је поручио да су Срби народ мира и да је порука и вечерашњег скупа јединственост и саборност.

Скупу „Бранимо Српску“ у Источном Сарајеву присуствовали су српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, министри енергетике и рударства Петар Ђокић, пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић, трговине и туризма Денис Шулић, министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир, за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић, те министар породице, омладине и спорта Републике Српске Селма Чабрић.

Скупу су присуствовали и предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић, министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, посланици у Представничком дому парламента БиХ Сања Вулић, Милорад Којић и Мирослав Вујичић, те бројни руководиоци републичких институција, јавних предузећа, локални званичници и грађани.

Скуп „Бранимо Српску“ у Источном Сараејву протекао је мирно и без инцидената.