Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је стабилност Српске јака и да ће у јануару пензије бити исплаћене прије Божића.

Додик је рекао да, не само да су власти Српске обезбиједиле да до краја године финансије функционишу несметано, него то обезбјеђују и за сљедећу годину.

Он је рекао да је са премијером Радованом Вишковићем и министром финансија Зором Видовић јуче разговарао о овоме и да су затворили исплату пензија у јануару која ће се десити прије Божића, као што се то традиционално и ради.

„Прије ће банкротирати Њемачка него Република Српска колико год то било смијешно некима у Сарајеву или овдје. Република Српска има свој економски и финансијски ток упркос ограничењима која се намећу са Запада. Српска проналази начина да обезбиједи адекватну замјену за тако нешто. О томе ћете бити обавијештени“, нагласио је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је рекао да је стабилност Српске јака, али јесте постоји осјећај притиска јер се Српској не дозвољава да на међународном тржишту Запада може да се појавимо као фактор, као што је то било у прошлом времену.