Премијер Републике Српске Радован Вишковић током разговора са представницима Борачке организације Републике Српске /БОРС/ изјавио је да је у буџету за наредну годину планирано повећање издвајања за борачке категорије, те истакао да Влада Српске настоји да се константно побољшава статус ове популације.

Вишковић је разговарао данас у Бањалуци са представницима БОРС-а у оквиру консултација са социјалним партнерима о изради буџета за 2024. годину, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Предсједник Владе Републике Српске још једном је поновио став да ће институције увијек стајати уз борачке категорије јер им је Српска захвална за оно што су дали за њену одбрану.

„Како је рекао, то доказује што је Влада Републике Српске недавно повећала основицу за исплату инвалиднина, као и то што ће од идуће године мјесечни борачки додатак бити повећан на три КМ за сваки мјесец учешће у зони борбених дејстава“, наглашава се у саопштењу.

Предсједник БОРС-а Радан Остојић захвалио је премијеру за досадашњу подршку борачким категоријама.

У саопштењу се наводи да је Остојић истакао задовољство што ће издвајања за идућу годину бити повећана и што план буџета прати ранији договор Владе и БОРС-а који је озваничен потписивањем Меморандума о разумијевању.

Састанку су присуствовали и министар финансија Републике Српске Зора Видовић и предсједник Предсједништва БОРС-а Горан Рогић.