Ученици и наставници Основне школе „Соколац“ у хуманитарној акцији „Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији“ у новембру су сакупили више од 3.000 КМ, рекао је Срни директор ове установе Ђорђе Рајић.

Рајић је навео да је, као и сваке године, више од 800 ученика од првог до деветог разреда, уз подршку родитеља, прикупљало новац за вршњаке са Косова и Метохије.

Он је истакао да ова образовна установа у великој хуманитарној акцији „Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији“ учествују традиционално већ десетак година, те да је двије године прикупила највише новца у Републици Српској у овој акцији.

Рајић је подсјетио да су ученици ове школе у протекле двије године угостили по 46 вршњака учествујући у програму „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, те да су се та дјеца спријатељила.

  • Учествовањем у свим акцијама које су покренуте за дјецу са Косова и Метохије, наши ученици су показали да мисле на њих и да им настоје помоћи у складу са могућностима, рекао је Рајић.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов рекао је Срни да хуманитарна акција траје до краја године, а да ју је до сада подржало 60 основних и средњих школа у Републици Српској.

Акција је намијењена за куповину пакетића српској дјеци на Косову и Метохији и опремање Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоцама у развоју.