У присуству министра породице, омладине и спорта Републике Српска Селме Чабрић јуче је на Јахорини подијељено 100 пари скија у оквиру акције „Хиљаду скија за нашу дјецу“, коју је покренуо директор Олимпијског центра Дејан Љевнаић ради подизања свијести о важности бављења спортом, те промоција здравих животних навика.

Чабрићева је пожељила срећан почетак зимске туристичке сезоне, те истакла да је данас свједочила лијепом и похвале вриједном пројекту као што је уручење скија.

„За три седмице је зимски распуст, што ће бити идеална прилика да сва дјеца дођу на Јахорину, изађу на чист ваздух, науче скијати они који немају искуства и упознају се са свим оним што планина нуди. Важно је и да се склоне од друштвених мрежа“, изјавила је Чабрићева новинарима.

Љевнаић је подсјетио да је током протекле године успјешно подијељено 600 пари скија и захвалио се спонзорима који су их донирали.

„Трудимо се да свако дете које се пријави добије скије. Циљ акције јесте да вратимо децу планини, природи, да је осете као своју и да стекну здраву навику. Ова акција се надовезује и на акцију `Буди дете Јахорине` где поделимо више од 4.ООО ски-пасова за децу из општина у саставу града Источно Сарајево, а када добију ски-пас имају и скије“, рекао је Љевнаић.

Он је додао да није лако доћи на скијање, с обзиром на трошкове који су неопходни, па покушавају на овај начин помоћи родитељима.

Према његовим ријечима, у току је и акција „Хиљаду кацига за нашу дјецу“, поручивши да дјеца морају бити безбједна на стази, те да се придржавају правила понашања на скијању јер су повреде опасне.

Добитници скија захвалили су Љевнаићу, истичући да ова акција много значи малишанима.