Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић изјавио је да посјетиоце ове године, не само на Јахорини, већ и на подручју цијелог града очекује мноштво различитих садржаја током предстојећих празника.

Иконић је истакао да Јахорина блиста у пуном сјају и да су хотелски капацитети попуњени 9О одсто, подсјећајући да је зимска сезона званично почела у петак, 8. децембра, концертом легендарног пјевача Здравка Чолића.

„Скијашима ће ове године на располагању бити и три нове стазе, а ту је и све популарнији сноубоард парк, као и санкалиште, које не привлачи само најмлађе посјетиоце, већ и оне мало старије, који се још нису усудили да стану на скије“, рекао је Иконић.

НА ПАЛАМА ОБЕЋАВАЈУ ПРАВУ ЗИМСКУ ИДИЛУ

На Палама је почело празнично украшавање Студентског трга гдје ће бити одржана већина догађаја у оквиру манифестације „Паљанска зима“, која почиње у сриједу, 20. децембра, а која је и до сада привлачила велики број посјетилаца.

„Имаћемо додјелу пакетића, трку Дједа Мразева и хуманитарни базар, наступе дјечијих, хорских, плесних и умјетничких група, прославу дјечије Нове године, игре без граница, садржаје који се тичу традиције и његовања културе сјећања и још много догађаја“, истакао је Иконић.

Он је напоменуо да су ове године одлучили да уложе додатне напоре и Пале претворе у праву зимску идилу у којој ће све бити у духу новогодишњих и божићних празника.

Иконић је истакао да су у плану бројни концерти, попут оног у част јубилеја – 70 година постојања Културно-умјетничког друштва „Младост“ са Пала, концерта „Камерног хора“, концерта Драгане Мирковић у дворани „Пеки“, те Данице Црногорчевић на Студентском тргу на Палама поводом прославе православне Нове године.

Он је навео да ће различити догађаји у оквиру манифестације бити везани за Бадње вече, Дан Републике, као и да ће први пут бити одржано богојављенско пливање за Часни крст у Николићима, на ријечи Прачи.

„Све радимо с циљем обогаћивања зимске туристичке сезоне у граду Источно Сарајево и привлачења што већег броја туриста и посјетилаца“, рекао је Иконић.

ЗА 2024. У ПЛАНУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ У ЧАСТ 40 ГОДИНА ОД ЗИМСКИХ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА

Према ријечима Иконића, почетком наредне године обиљежава се 40 година од одржавања Зимских олимпијских игара, када су велики допринос дали Јахорина и Требевић.

„И на том пољу градска Туристичка организација планира различите манифестације, како би симболично истакли олимпијски дух на овим олимпијским планинама“, најавио је Иконић.