Прве бодове у сезони Друге футсал лиге Републике Српске – група Југ остварили су минулог викенда футсалери Гласинца на свом паркету, у Сокоцу, против екипе КМФ „Танго“ из Источног Новог Сарајева побједом, након преокрета, резултатом 8:5.

Играчи Танга боље су отворили меч 9. кола и већ у трећој минути стижу до предности, поготком Јасмина Лигате, коју су имали до девете минуте кад Радош Чолић изједначује резултат и постиже свој први, од укупно четири гола на утакмици.

До првог вођства на сусрету Гласинац долази у 15. минути преко Нинковића али позитиван резултат не успијева задржати до краја првог дијела игре. Танго се брзо враћа у егал голом Дедића, а затим преко Пурковића и Пушаре остварује два гола предности и на паузу одлази са резултатом 4:2.

Наставак серије лоших резултата био је пред Сокочанима али након кратког одмора у друго полувријеме улазе борбеније и са још већом жељом да прекину низ пораза.

У равноправној борби и са шансама на обје стране домаћи футсалери користе своје прилике. Прво је у 27. минути Шкобо ублажио предност Танга, а затим на сцену ступа горе поменути Чолић. У размаку од пет минута три пута тресе мрежу гостију и уз један гол Вишњића доноси Гласинцу потпуни преокрет (7:4) који ће, на крају, осигурати прве бодове у текућој сезони.

У листу стријелаца до краја утакмице уписали су се још Панџа код Танго, а Милинковић за Гласинац и на тај начин поставили коначан резултат 8:5.

Наредно коло Гласинац путује код екипе Калиновика док ће КМФ „Танго“ бити слободан.