ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Тренутна температура:  – 8 ͦС

Влажност ваздуха:  90 %

Вјетар: западни 1 м/s

Ваздушни притисак:  928 мbar

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису имале интервенција у протекла 24 часа.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:  Уредно напајање електричном енергијом.

Пале: За данас, 18.12.2023. године планирани су радови на 35 kV далеководу Пале – Подграб и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09,00 – 15,00 часова потрошачима у дијелу насеља Подвитез.

АУТО МОТО САВЕЗ:

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија по претежно сувим коловозима. Због ниских јутарњих температура, могући су наиласци на поледицу на свим влажним локалитетима. Скрећемо пажњу и на могуће одроне на дионицама у усјецима. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Возачима савјетујемо да возе максимално опрезно, да на пут не крећу без зимске опреме.

-На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта,на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ: 25 прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА: 24 пријема,

ДЗ ФОЧA: 27 прегледа, 1 кућна посјета.

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Није било порода

КЦ ФОЧА: Рођена два дјечака