Народ прича“ је нови путописно-репортажни формат новинарке Биљане Стокић.

Ово је емисија која ће вам загријати срце причама обичних људи из цијеле Српске, од Новог Града до Требиња, гдје год сеже наше небо испод којег вриједно раде и живе, његујући љубав према отаџбини и својој дједовини.

Искреним разговором, и јаким ауторским потписом стеченим дугогодишњим радом, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

 

Завириће у њихову свакодневицу и њихове домове, и сплет личних прича оплеменити откривањем знаменитости и природних љепота наше земље, дајући ријечи наде и инспирације и слике од којих се ‘растопи’ срце, са ведрином која порази све препреке и проблеме.

Како живи обичан човјек? Који су његови проблеми и изазови? У чему налази снагу за рад и његовање традиције и добрих међуљудских односа? Како дише наша родна груда и има ли јој у љепоти равне? Чега се они сјећају? Пред чим остају задивљени? Чему се враћају?