Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима, због ниске јутарње температуре у вишим предјелима и преко превоја могућа је поледица, док је у котлинама и дуж ријечних токова смањена видљивост због магле.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске возаче подсјећају да на пут не крећу без зимске опреме.

На граничним прелазима Градишка и Доња Градина појачана је фреквенција возила на улазу у БиХ, док на осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја, због изградње бензинске станице на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка – Бањалука.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка због изградње кружне раскрснице.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путу Приједор три – Копривна, гдје су у току радови.

На дионици регионалног пута Приједор три – граница Републике Српске/ФБиХ /Стара Ријека/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја због преласка радних машина преко пута.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Привремено постављена сигнализација регулише саобраћај на диомницама магистралног пута Јоховац – Руданка и Руданка – Добој, као и на дијелу регионалног пута Разбој – Руданка.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Ради извођења радова бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“, привремено је обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој – Модрича, у мјесту Костајница, град Добој.

Због радова на магистралном путу гранични прелаз Рача – Балатун саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На дионици регионалног пута Рача – Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта, која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача – Бијељина.

Радови су у току на дионицама магистралног пута Власеница – Хан Пијесак један, Хан Пијесак један – Хан Пијесак два и Хан Пијесак два – Соколац.

Због радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

За вријеме трајања радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Путничка возила на тој дионици саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због опасности од клизишта на диооници регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила на регионалном путу Мачковац – Пипери због оштећења моста у Мачковцу.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ /Подкозара/ – Чајниче – граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона забрањен је на дионици регионалног пута Поље – Подновље због оштећења коловоза.

Обустављен је саобраћај за сва возила и пјешаке у Бањалуци у Улици пут српских бранилаца, у зони моста преко Широке Ријеке, због реконструкције, односно изградње новог моста.

За вријеме трајања обуставе саобраћаја, теретни саобраћај је преусмјерен на брзи пут Бањалука – Лакташи.

На подручју ФБиХ радови су у току на магистралним путевима Јабланица – Мостар, Кључ – Сански Мост и Чевљановићи – Нишићи.

На мјестима извођења радова саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.