ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: ………….. 4  ͦС

Влажност ваздуха: ………………… 84 %

Вјетар…југоисток……….………….  1   м/s

Ваздушни притисак  ……………  898  мbar

Падавине:……………………………… 1  l/m²

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Соколац: Није било интервенција.

Источно Ново Сарајево: јуче једна интервенција на гашењу суве траве и ниског растиња од 14:35 до 16:00 часова у Требевићкој улици.Пожар угашен,учествовала два ватрогасца.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Уредно.

Чајниче: Данас, 22.12.2023. године, због радова на 10 kV воду Чајниче – Заборак доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 11:00 часова потрошачима у насељима: Брезовице, Мостина, Старонићи, Гламочевићи, Крч, Батковићи, Хоћевина, Тодоровићи, Заборак, Велики Банићи, Стопићи, Горњи Стопићи, Ђаковићи и Хунковићи.

-Такође,за данас, 22.12.2023. године, планирани радови на 10 kV воду Бучова чаира – Заборак доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 11:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Гламочевићи, Крч, Батковићи, Хоћевина, Тодоровићи, Заборак, Велики Банићи, Стопићи, Горњи Стопићи, Ђаковићи и Хунковићи.

Трново: Данас 22.12.2023. , понедјељак 25.12.2023. године и уторак 26.12.2023. године, због радова на 10 kV воду Брана доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 09:30 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Оглавак, Граб и Брана Богатићи.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СОКОЛАЦ“:

Уредно снабдијевање топлотном енергијом.

 

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се у Републици Српској одвија по претежно сувим и мјестимично влажним коловозима. Због ниских јутарњих температура у вишим предјелима и преко превоја могућа је поледица а у котлинама и дуж ријечних токова смањена је видљивост због магле. Возаче подсјећамо да на пут не крећу без зимске опреме.

-На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта,на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        25  прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  54  пријема,

ДЗ ФОЧA:         12   прегледа, 8   кућних  посјета.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА:  Није било порођаја у протекла 24 часа.

КЦ ФОЧА: Рођене двије дјевојчице.