ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: -3  ͦС

Влажност ваздуха: 92  %

Вјетар: тихо без вјетра

Ваздушни притисак: 915 мbar

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ: Нису имале интервенција у протекла 24 часа.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Соколац: Уредно.

Пале:

За данас, 27.12.2023. године, планирани су радови на 35 kV далеководу Пале – Сумбуловац и доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08,00 – 10,00 часова потрошачима у насељима Сумбуловац (дио насеља) и Браја.  

Фоча:

За данас, 27.12.2023. године, планирани су радови на 10 kV воду Завајт и  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08,00 – 16,00 часова потрошачима у насељима: Саш, Горња Драгочава, Завајт, Златни Бор, Мештревац и  комплетно подручје Челебића.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СОКОЛАЦ“:

Уредно снабдијевање топлотном енергијом.

 

АУТО МОТО САВЕЗ:  На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима.  У котлинама и дуж ријечних токова, скрећемо пажњу на мјестимичну маглу, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина  на повећану опасност од одрона. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације, која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезну вожњу и подсјећамо да, без обзира на  временске услове, на пут не крећу без зимске опреме.

-На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта,на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:         12       прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:    53        пријема,

ДЗ ФОЧA:           10      прегледа, 2  кућне  посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Рођен један дјечак

КЦ ФОЧА: Рођена једна дјевојчица