Сви путеви у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос су проходни, а коловози су мјестимично влажни и клизави, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

У котлинама и у вишим предјелима магла понегдје смањује видљивост, па се возачима савјетује опрезна вожња уз обавезно посједовање зимске опреме.

Усљед изградње ауто-пута и оштећења коловоза долази до повећаног интензитета теретног саобраћаја на магистралном путу Рача-Бијељина, па возачи треба да прилагоде брзину.

На магистралном путу Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута Разбој-Руданка, због радова, до краја године године саобраћај регулише привремено постављена сигнализација.

На магистралном путу Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току је рехабилитација пута, па је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја, као и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

За вријеме реконструкције магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На магистралном путу Приједор-Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, долазиће до измјене у одвијању саобраћаја.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка због изградње дионице аутопута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на магистралном путу Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар-граница Републике Српске /Рудо/ забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничке аутомобиле брзина ограничена на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ јутарња магла смањује видљивост на путним правцима Мостар-Чапљина-Неум, Звировићи-Бијача, Зеница-Маглај, Жепче-Завидовићи-Возућа, Грачаница-Шићки Брод-Калесија, Јајце- Доњи ВакуФ-Бугојно и Прозор-Горњи ВакуФ/Ускопље /на Макљену/, те ширем подручју Сарајева.

Учестали су одрони камења на коловоз на путевима Србљани-Босанска Крупа, Турбе-Карановац, Сарајево-Фоча, Црна Ријека-Јајце, Бугојно-Купрес и Нови Травник-Бугојно.

у току су радови на магистралним путевима Јабланица-Мостар /мост Бегића и Беговића/, Чевљановићи-Нишићи и Кључ-Сански Мост /на улазу у Сански Мост, код Воденог парка/. На мјестима радова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.