Награђиване ученице Ведрана и Милица на пријему код Министра Жељке Стојичић

0
489
Фотографија уступљена Инфо центру

Будућност Републике Српске је у образовању и талентованим младим људима који остварују запажене резултате, изјавила је министарка просвјете и културе Српске Жељка Стојичић поводом пријема у Бањалуци – који је организовала за ученике основних и средњих школа, побједнике такмичења на републичком, БиХ и међународном нивоу, те осталих такмичења у школској 2022/23.

На пријему који је уприличила министарка просвјете и културе Српске Жељка Стојичић заслужено мјесто је нашла и ученица Основне школе „Соколац“ Ведрана Комленовић и ученица СШЦ „Василије Острошки“ Милица Боровчанин. Признања су додјељена најуспјешнијим ученицима који су освојили прва мјеста на републичким такмичењима у претходној школској години, а све поводом почетка обиљежавања 9. јануара, Дана Републике Српске.

  • Наша ученица је освојила прво мјесто на републичком такмичењу из Ликовне културе на тему „Безбједно са бициклом у саобраћају“. Она је показала да уз предан рад, залагање и неоспорни таленат резултати неће изостати. Ово признање је свакако мотивација за даљи рад како ученика тако и наставника који могу да буду сигурни да ће бити препознати– рекао је ментор и наставник ликовне културе у Основној школи „Соколац“ Младен Ћајић.

Како је истакла ученица Милица Боровчанин била је позвана у својству побједника конкурса за Јасеновац, пошто се односило на награђене у прошлој школској години.

  • На пријемо сам била у пратњи професорице Сузане Пржуљ, и захвална сам Општини за обезбијеђен превоз, јер на тај начин заиста осјећам да имам пуну подршку за све што радим, а то ми много значи.
Фотографија уступљена Инфо центру

 

Укупно 28 ученика основних школа су побједници републичких такмичења, 13 ученика средњих школа су побједници републичких, такмичења на нивоу БиХ и на међународном нивоу, те је пет ученика побједника других такмичења.

Овим ђацима уручена су признања за постигнути успјех и истакнуте резултате на такмичењима у школској 2022/2023. години.

Уз свако признање ученици су добили и поклон бон у вриједности од 150 КМ који ће моћи да искористе у књижарама Завода за уџбенике и наставна средства широм Републике Српске.