Први дан у новој 2024. години у Републици Српској биће кишовит – киша ће ујутро падати на југу и западу, током дана ће се премјештати ка истоку а до вечери се очекује престанак падавина уз свјежије вријеме, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Минимална температура ваздуха биће од ти до осам, у вишим предјелима око нуле, а максимална од осам до 14, у вишим предјелима од пет степени Целзијусових.

У уторак, 2.јануара наставља се топло и промјенљиво облачно вријеме са сунчаним периодима. На југу и западу остаће облачније уз слабу кишу само понегдје.

Минимална температура ваздуха биће од један до шест, на југу до девет, а максимална температура ваздуха од 10 до 16, у вишим предјелима од шест степени Целзијусових.

Новогодишња ноћ у Републици Српској, ће према метеоролошким прогнозама, биће топла и без снијега.

У новогодишњој ноћи ће у већини предјела бити без падавина, осим на југу и западу гдје је могућа локална киша, а пред јутро, 1. јануара падавине ће почети и понегдје на сјеверу.

Јутро посљедњег дана у овој години ће у долинама ријека и по котлинама на истоку бити магловито што се локално може задржати и дуже, док ће током дана бити промјенљиво облачно са сунчаним интервалима и топло. На југу и западу могућа је слаба киша.

Минимална температура ваздуха биће од минус један на истоку до пет, на југу до седам, а максимална температура од девет на истоку у мјестима са маглом до 16 на сјевероистоку и југу, у вишим предјелима од седам стгепени Целзиусових.