ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ:

Тренутна температура: -2    ͦС

Влажност ваздуха: 92  %

Вјетар: југозападни 1  м/s

Ваздушни притисак: 912 мbar

 

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ:

Пале: Јуче интервенција на гашењу запаљеног смећа у контејнеру у улици Трифка Грабежа бр. 9, угашено.

-Друга интервенција ноћас од 00:10 до 01:00 час на гашењу балираног сијена у напуштаном објекту.Пожар угашен, интервенисала два ватрогасца.

 

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА:

Фоча: Од суботе, 30.12.2023. године, до четвртка 04.01.2024. године, због радова на 10 kV водoвима Завајт и Челебићи,  доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 16:00 часова потрошачима у насељима:  Саш, Горња Драгочава, Драгочавски поток, Завајт, Мештревац и  комплетном  подручју  Челебића.

 

ЈП ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ У СТЕЧАЈУ: Уредно водоснабдијевање на подручју општине Соколац. 

 

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СОКОЛАЦ“:

Уредно снабдијевање топлотном енергијом.

 

АУТО МОТО САВЕЗ: Саобраћај се јутрос на већини путева у РС одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима, понегдје у котлинама и уз ријечне токове, смањена је видљивост због магле.На свим  дионицама  у усјецима  и поред камених косина, скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона. Без обзира на временске и саобраћајне услове, возачима савјетујемо максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовње зимске опреме.

 -На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта,на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

 

У СТАНИЦАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ ПРЕГЛЕДАНО ПАЦИЈЕНАТА:

СОКОЛАЦ:        35     прегледа,

Ј.З.У. СРБИЈА:  28     пријема,

ДЗ ФОЧA:         22     прегледа, 3  кућне  посјете.

 

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ:

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИJА: Није било порођаја у протекла 24 часа.

КЦ ФОЧА:Није било порођаја у протекла 24 часа.