Густа магла јутрос смањује видљивост на путевима у котлинама и уз ријечне токове, на појединим дионицама на свега двадесетак метара, а возачима се савјетује да буду опрезни и због повећане опасности од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај ће се одвијти успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Саобраћај је због одрона потпуно обустављен на регионалном путу дионица Водице-Горњи Подградци.

Радови се изводе на дионицама магистралног пута Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута Станари-Руданка у мјесту Љескове воде, гдје је саобраћај успорен за путничка возила, а теретна се преусмјеравају преко Јелаха.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због чега је измјењен режим у саобраћају, а измјене у саобраћају су и на дионици магистралног пута Александровац-Александровац /ауто-пут/ због реконструкције коловоза.

У току су радови на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, затим на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, те на правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини-Шћепан Поље и Приједор-Копривна.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измјене у одвијању саобраћаја су и на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, гдје се активирало клизиште, док је због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима обустављен саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ одрони су учестали на путним правцима Турбе-Карановац, Црна Ријека-Јајце-Доњи Вакуф, Бугојно-Купрес и Сарајево-Фоча, као и преко превоја Ростово на путу Нови Травник-Бугојно и Макљен на путном правцу Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље.

Радови се изводе на магистралном путу Кључ-Сански Мост, на улазу у Сански Мост, код Воденог парка.

Због Нове године данас од 12.00 часова до 3. јануара до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја на територији ФБиХ.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема задржавања.